11.11.11

in grote lijnen

motion design en animatie

Het is niet eenvoudig om kort en bondig een veelzijdige organisatie als 11.11.11 in beeld te brengen. Sakado bracht het voor elkaar, samen met illustrator Benjamin Leroy. "Vaak is humor het beste middel om een ernstig thema te brengen", vindt Benjamin. "'Mijn personages hebben altijd iets onnozels. Voor dit filmpje was dat niet anders, zonder voorbij te gaan aan de ernst van de zaak."

50 jaar vechten ...

motion design en animatie

In 2016 bestond 11.11.11 50 jaar. Dat werd gevierd we met een feest op 24 september in De Hallen van Schaarbeek. Voor dit evenement maakte SAKADO een geanimeerde tijdlijn over 50 jaar vechten tegen onrecht. De stem is van William Van Laeken.

BESTE POLITICI ...

video productie

Voor de WachtNacht in Gent, in september 2011, werden 8 spotjes gemaakt , één rond elk Millenniumdoel, rechtstreeks gericht tot de regeringsleiders. "Beste regeringsleiders, de tijd loopt!" Na de WachtNacht werden ze een week lang uitgezonden op de Vlaamse regionale zenders, op AchtTV, en op de website van de krant De Standaard.

KIES VOOR HET KLIMAAT

motion design en animatie | video productie

In opdracht van 11.11.11 maakte SAKADO een 30"-spot, die mensen aanspoort in hun dagelijkse leven de juiste keuzes te maken met het oog op de klimaatwijziging. Omdat de schade in het Zuiden moet stoppen, maar ook om er met z'n allen op vooruit te gaan. Het clipje werd voor elke film vertoond op het filmfestival Open Doek, en tussen de optredens op het muziekfestival Mano Mundo.

Bart beledigt Afrikaan

video productie

Ok, we bekennen ... SAKADO zit achter de realisatie van dit pijnlijke filmpje. Door velen vervloekt en door anderen de hemel in geprezen. Eén ding is duidelijk; het laat weinig mensen onberoerd. Met dit filmpje lanceert 11.11.11 zijn klimaatcampagne: 'De klimaatverandering is dodelijk voor het Zuiden'. De klimaatverandering is geen toekomstprobleem. In het Zuiden ondergaan nu al miljoenen mensen de gevolgen.

kan da ni wa rapper?

motion design en animatie | video productie

Met een mengeling van Soucous en Rap spoort Steven van Gool (bekend van ondermeer Wawadadakwa, El Tattoo Del Tigre, Campina Reggae en 'Sunjata, De leeuwenkoning van Mali') in deze videoclip de politici aan om 'Rapper' werk te maken van de landbouw in Centraal Afrika. 

lieven hamert erop

motion design en animatie

Dit is een gsm. Die zit vol kleine onderdeeltjes en die moeten natuurlijk ergens gefabriceerd worden. Zo begint Lieven zijn verhaal met tekeningetjes over de arbeidsomstandigheden in een geglobaliseerde economie. Na een snelle vlucht over de productie in lage loonlanden, stelt hij de evidente vraag: 'Zijn er dan geen regels?'

klimaatpraat

motion design en animatie

Bart Cannaerts geeft op zijn eigenste wijze tekst en uitleg bij de klimaatproblematiek en de campagne van 11.11.11. Om te lachen?...of toch niet?
"Wij vervuilen heel de nest, zij betalen dagelijks de prijs… Al 20 jaar wordt er gepalaverd over het klimaat en wat blijkt- in 2010- de uitstoot van CO2 is nog nooit zo groot geweest. Echt goe bezig zijn we niet..." Dit korte filmpje prikkelt en daagt uit.

Kick off filmpje

video productie

Voor de bekendmaking van de aftrap van de campagne ‘Sorry Is Niet Genoeg’ 2014 in de Roma in Antwerpen ‘starring’ Nigel Williams, realiseerde SAKADO in opdracht van 11.11.11 dit 1 minuutspotje.

infografiek

grafisch ontwerp

SAKADO ontwierp deze infografische posterreeks rond klimaatverandering voor 11.11.11.