Studio Globo

Saved by the bell

Print | grafisch ontwerp | web development

SAKADO zorgde dit jaar voor een totale make-over van zowel de huisstijl, campagnebeeld als de website van "Saved by the bell". De populaire scholenactie van Studio Globo waar meer dan 14.000 leerlingen jaarlijks aan deelnemen. Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Daarom roepen we alle scholen op om jaarlijks op 5 oktober, op de Internationale dag van de Leerkracht, de schoolbel eens extra te luiden. Zo laten we de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed, kwaliteitsvol onderwijs.

aanbod in beeld

web development

Studio Globo heeft een ruim aanbod van werkvormen als inleefateliers, lespakketten, workshops en nascholing. Dit telkens voor een specifieke doelgroep vanaf de kleuterschool tot het hoger onderwijs. SAKADO slaagde erin om dit aanbod op een overzichtelijke manier in beeld te brengen met behulp van uitgebreide filters. Zo vind je op de Studio Globe website meteen het item waarnaar je op zoek bent.  

Lessenpakketten

Print | grafisch ontwerp

Voor de inleefateliers 'Wonen en leven in ...' Guatemala , India en Peru van Studio Globo verzorgde SAKADO de layout van het leerlingenboekje en de handleiding. Het werden kleurrijke plakboeken, vol opdrachten, oefeningen en spelletjes voor leerlingen van het zesde leerjaar. "Wonen en leven in..." is een beklijvende kennismaking met de leefwereld van mensen in het Zuiden. De kinderen kruipen in de huid van een Peruaan, Congolees, Guatemalteek, Indiër of Filippino. In levensechte decors ervaren de leerlingen het dagelijkse leven in een ander land.