School Zonder Racisme

School zonder Racisme vzw is een partner voor scholen die de uitdaging aangaan om burgerschapseducatie te integreren in de schoolcultuur en werk willen maken van een schoolklimaat dat diversiteit erkent en omarmt. Wij begeleiden hierin schoolteams, leerkrachten en leerlingen. Door middel van trajecten en workshops laten we hen op een interactieve manier een mening vormen en bepaalde keuzes maken.

Reflectiespel

Print | grafisch ontwerp

Met het educatief reflectiespel "Bouwen aan een interculturele schoolcultuur" van School zonder racisme kunnen leerkrachten in de klas werken rond Diversiteit & Dialoog. Aan de hand van 25 casuskaarten worden leerkrachten geconfronteerd met situaties uit de praktijk waarmee ze wel in de grootstedelijke omgeving eens te maken hebben. Het spel kan gespeeld worden vanaf 2 spelers en is te bestellen via de website van School Zonder Racisme. Sakado stond in voor de vormgeving en drukbegeleiding.

 

 

Huisstijl en website

branding | grafisch ontwerp | web development

Sakado ontwikkelde een nieuwe huisstijl en website voor School zonder Racisme. Het aanbod van activiteiten voor leerlingen, vorming voor leerkrachten en schoolbrede ondersteuning werd overzichtelijk in beeld gebracht. Afhankelijk van het gevolgde traject verdienen deelnemende scholen een SZR-label van koper, brons, zilver of goud. 

Bezoek de website