Bokrijk

Bokrijk is een provinciaal domein van 550 hectare en is jaarlijks goed voor meer dan 1 miljoen bezoekers, 250 directe medewerkers en een afwisseling van monumentaal erfgoed, ongerept natuurgroen en talloze ontspanningsmogelijkheden. Het is een niet losmakend geheel met het Openluchtmuseum als kloppend hart, het arboretum en de talrijke fiets en wandelpaden als groene long en de openluchtspeeltuin als oase van kinderpret.

Wie was Pieter Bruegel de Oude?

motion design en animatie

Pieter Bruegel de Oude is een icoon in Vlaanderen en ver daarbuiten. Zijn werk verwondert al eeuwen en behoort tot het collectieve geheugen. Over Bruegels leven weten we weinig met zekerheid. Z’n precieze geboortedatum en -plaats zijn niet gekend, over zijn sociale achtergrond tasten we grotendeels in het duister.

Wat we wél weten zie je in dit animatiefilmpje, gemaakt voor de tentoonstelling 'De wereld van Breugel'

 

 

 

 

Bruegel als inspiratie

motion design en animatie

Bokrijk is een begrip. Iedereen kent het Openluchtmuseum en bezoekt het zeker één keer in zijn leven. Maar wist je dat het museum al meer dan 60 jaar oud is? Even oud als de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel. En dat Bruegel al vroeg een hoofdrol speelt?

In het kader van de tentoonstelling "De wereld van Bruegel" maakte SAKADO dit filmpje met archiefmateriaal van het openluchtmuseum.